Schaeffler Automotive Aftermarket Benelux

 
 
 
 
 
 
Geschiedenis

1976 to 1987

 
 

1976
LuK-directeur Dr. Ernst Kohlhage krijgt van de eigenaren van LuK, Georg en Wilhelm Schaeffler, het groene licht voor de oprichting van het bedrijf AS Autoteile-Service GmbH & Co. (AS). Schaeffler bezit 50%, Ferodo/Verto (tegenwoordig Valeo) 36%, Häussermann 14%, waarop Ferodo/Verto een optie heeft. Het servicebedrijf voor de markt van vervangingsonderdelen voor motorvoertuigen is vanaf 1 oktober 1976 gevestigd in Mörfelden bij Frankfurt am Main.

 

1977
Een klein team van 8 medewerkers start in januari 1977 met de activiteiten bij AS. In de loop van het jaar werken er al 16 medewerkers. De eerste catalogi voor vervangingsonderdelen worden onder de klanten verspreid. De catalogi onderscheiden zich door de 'transparante artikelnummers', een novum in de branche.

 

1978
De werkgroep Marketing met vijf vertegenwoordigers van de AS-dealers komt in mei voor het eerst bijeen. Als eerste op de markt van vervangingsonderdelen voor de koppeling introduceert AS de LuK RepSet® (koppelingsplaat, -drukplaat, druklager), waardoor het vervangen van de koppeling in de werkplaats een stuk eenvoudiger wordt. AS neemt ook de exportactiviteiten over van de moedermaatschappij LuK.

 

1980
Siegfried Kronmüller wordt benoemd tot directeur. Sinds de oprichting van AS bekleedde hij een leidinggevende positie als hoofd van de verkoopafdeling.

 

1984
AS introduceert een koppelingsprogramma voor de rallysport.

 

1985
LuK begint met de serieproductie van het tweedelig vliegwiel voor BMW.

 

1986
In juni 1986 worden de eerste besprekingen met INA gevoerd om de distributie van hydraulische klepspelingscompensatie-elementen uit te voeren. Met het concept van speciaalzaken voor originele onderdelen versterkt AS de positie van distributeurs van onderdelen. Het 'LuKratieve ideeënboek' werd een bestseller. De eerste grote reclamecampagne met het merk LuK bij het WK voetbal in Mexico. Het meesterserviceconcept van LuK is internationaal uitgerold (Oostenrijk, Denemarken, Engeland, Benelux, Hongarije). Meer dan 1600 werkplaatsen adverteren met het merk LuK in Europa.

 

1987
De locatie Mörfelden barst uit haar voegen. In Langen wordt het nieuwe hoofdkantoor van AS gebouwd (5250 m² opslagruimte en 2000 m² kantoorruimte). AS is een van de eerste gebruikers van BTX (Bildschirmtext, een interactief communicatiesysteem, vergelijkbaar met Viditel).

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren